vulgofòbia

Universitat d'Enlloc, 32 de Mai de l'any que ve.
Fragment de la conferencia del Dr. H.C. Nobody Hearshim:

"Com va dir Alan Moore, "abans, els joves que volien viure aventures, es feien a la mar; ara monten un grup musical buscant fer-se famosos". La cosa ha evolucionat, les noves tecnologies han permès que ara eixa cerca de la fama puga ser mes senzilla, exposant-se al mostrador mundial d'internet.
Abans, pera fer-se a la mar, calia tenir suficient fortalesa i valor pera fugir de casa. Al segle passat, calia tenir talent per a esdevenir famós. Ara, qualsevol xiquet de catorze anys pot, al menys, intentar-ho.
Es llavors quan ens trobem que el percentatge de la població que vol destacar sobre la resta es alarmantment gran. Al no tenir que assumir cap risc al exposar-se en blogger o en myspace o en youtube, tot aquell que vullga, pot.
El que empentava abans als mariners joves i als artistes era, entre altres, allò que empenta ara a la majoria del jovent: la vulgofòbia, la por a la mediocritat.

En la societat actual, on prima l'individualisme, el model a seguir es una persona triomfadora, guapa, rica i famosa. La por a ser mediocre, a no destacar, a fracassar; s'ha estès mes forta que mai en la societat actual. Es un fenomen ben estudiat per sociòlegs que en la societat protestant anglosaxona, el fracàs personal era la prova de no ser escollit per Deu, provocant sentiments de verdadera angoixa en la persona mediocre. Actualment els motius son els mateixos, l'individu vol triomfar i no pot, esdevé mediocre i cau en depressió. En eixa depressió, recreant-se en la seua angoixa, busca i rebusca una manera d'autorrealitzar-se. Es per això que, hui en dia, tanta gent exposa en internet versos que han trobat en xicotets fragments d'idea repartits per el seu cervell. Alimenten així l'esperança de que algú els llegirà i els admirarà, triomfant finalment, deixant per fi de ser mediocres anònims."

14 comentaris:

Artés ha dit...

www.myspace.com/misosten

Assemblea de Joves de Castelló de la Ribera ha dit...

Tal volta tens raó, bé quasi segur, però cal intentar qua açò no siga així, i per a això fan falta solucions, i noves formes de fer i desfer les cosses. Sempre hem dit que cal mntindre les indivualitats, i ser diferents, però ara la gent té un individualisme bastant estrany, perquè no vol ser diferent a la resta, vol ser més igual, que la resta per a que es fixen en ell. Si la gent va de discoteca, ell va de 12 de la nit, fins a les 8 de la vesprada que tanca l'after, si son xenofobs, ell el que més caps obre...

Brey ha dit...

El d'abans era jo, no m'havia adonat que estava en el compte de l'assemblea... xD

Indie Jones ha dit...

ma ke som mediocres... XD

Anònim ha dit...

¿retruques? pos quatre val!

¿la mediocritat es una malaltia mental? No esta considerada, pero deuria.

Per això alguns busquen un col·lectiu de ments divergents, pera fer teràpia de grup del trauma que els causa. Les ments divergents son víctimes diàries dels espectadors de "la ruleta de la suerte" i de "noticies 9". Son mediocres que ho tenen assumit. Pero lo fotut es que son feliços en la seua condició de mediocre! Les ments divergents no poden concebre que una persona puga ser feliç sent una ama de casa en dos fills i morir feliç sense haver tingut mai un orgasme. No soles això, els aterra la idea. Són conscients de la seua efímera existència pero no estan conformes amb ella.
Cal excloure d'aquesta definició a l'adolescent en crisi d'identitat. Presenta símptomes similars pero remiteixen amb la edat.
La ment divergent pot ser brillant o no, pero invariablement s'avorreix dels mediocres normals. Altre motiu per a la cerca de la comunitat mentalment divergent, hi han mes possibilitats de trobar cervells interessants en qui parlar.

Sobre el sentir alló que escius i l'anima del poeta i tot allò... Qualsevol pot "despullar la seua anima" com qualsevol dona pot lluir escot pera lligar. Pero no totes les animes son interessants així com no tots els escots son bonics.
L'artista no té perquè parlar sobre ell o sobre el seu melic, es mes, a un bon artista no li cal recórrer a mostrar el seu escot: pot lligar vestit de monja.

Artés ha dit...

tot açò em recorda - en certa mesura - a un "escrito con música" que va fer El Replicante, per septembre d'aquest any:

rey bizco
http://www.goear.com/listen.php?v=a76aafd
Música: MICHAEL NYMAN
Stroking, synchronising
The essential Michael Nyman Band

Me autoproclamo el rey de lo mezquino!
Rey de lo difícil y tarcipuesto!
Rey de lo mediocre y retorcido!
Rey del error y de todo lo atrofiado,
de lo contradictorio y complicado!
Me pongo de pié sobre el trono de hilo de cobre
dispuesto a recibir vuestras alabanzas!
Dispuesto a darme un baño de masas,
a que me llevéis a hombros hasta nuestro final,
el de todos nosotros!
Desde el chocho a la tumba,
reclamemos nuestra mediocridad y hagámosla un grito!
Militemos por ella, dicotiledóneo pueblo de duendes sobre la cal!
Yo os llevaré hasta la perdición,
como lémmings hacia el abismo,
porque yo he visto a dios y me ha guiñado un ojo!
Emocionémonos ante lo insustancial!
Reclamemos la etérea reconciliación entre lo absurdo y nada de nada!
Llenemos nuestras mentes de palabras vacías,
porque nuestros ojos ya están bastante sucios de mierda!
Dejad que los plebeyos se acerquen a mi!
Yo los llevaré hasta las más altas cuotas del ridículo y la decepción!
Yo los conduciré a la máxima expresión del tedio,
desde la prehistoria hasta el final del huevo,
del chocho hasta la tumba!
Siempre seré vuestro rey bizco desnudo!

Larga vida al rey! (Cortadme la cabeza!)
Larga vida al rey! (Cortadme la cabeza!)

Irondile ha dit...

Potser m'he perdut al llegir pero no se la raó per la qual has escrit aquest text, perque hi ha, com tu dius escots bonics i escots lletjos en forma de blogs. Crec que deuries haver especificat que aquest text va dirigit per als escots lletjos, o es que acás va dirigit a tots els blogs?, perque que jo sapiga ho has escrit a un blog...i que jo sapiga els nuets integrals als Mc autos no son pretextos per a triomfar a Sitges ni a Cannes, per a mí es un video més, conec a l'autor, hem causa sorpresa i hem fa molta risa pero res més, ni vaig a tirar flors ni vaig a pensar que els que l'han grabat tenen vulgofobia.

Vaig llegir açó uns dies arrere i anava a començar el meu comentari amb açó, pero Artés ja m'ho ha pillat:

http://atamarevaquefumes.blogspot.com/2007/12/el-xic-de-la-nria-feta-amb-pls-de.html

Encara que ara mateix he trobat un altra referéncia, molt bona també:

http://unacoseta.blogspot.com/2008/10/blogs.html

Estic d'acord amb tu Dr. H.C. Nobody Hearshim. Pense que hui en dia qualsevol xiqueta de 14 anys pot mostrar les mamelles que no té en el votamicuerpo.com o que qualsevol pollastre amb cresta de cartó pintada amb acuarela roja pot mostrar els seus anabolitzats bíceps al fotolog, fins i tot les equatorianes de 40 anys poden trobar parella al Adultfriendfinder ensenyant un poc de chicha, i per últim, també poden jugar al mateix joc els escritors de pacotilla amb les seues absurdes divagacions penjades al blogger.

Pense que la diversió de una cybermerda d'estes de hui en dia com es el blogger resideix en seleccionar que vols llegir i que no, pero "diskrepo" (sols tu podies citar l'Alan Moore) en el punt en el que dius que, i cite, "la gent exposa en internet versos que han trobat en xicotets fragments d'idea repartits per el seu cervell, alimentant així l'esperança de que algú els llegirà i els admirarà, triomfant finalment, deixant per fi de ser mediocres anònims".

Pense que tots duguem algo dins, alguna cosa que exposar en forma de poesía, pintura, cine, cançó, foto...siga amb més o menys calitat (depén també de qui ho contemple), i pense que sempre que ho exposes et sens més lliure.

També trobe que grácies a internet es pot aniquilar el sentiment eixe anomenat vergonya al vomitar-ho a una xarxa de cables i informació per aixó la joventut de hui s'empara en la gran xarxa, crec que mitjançant internet es poden compartir amb el món idees que normalment no es compartirien cara a cara per por a sentir la puta mateixa frase "Ye, estás poc rallat"

(i en eixe moment es l'unic en el que la meua ment es queda en blanc...i entonces torna i pensa...que be et pararia una navaixa de 22cm de fulla de acer albaceteny a l'altura del pancrees ama de casa en dos fills que mai ha tingut un orgasme)

Anònim ha dit...

Irondile, no pretenc fer cap judici de valor. Simplement expose un fet.
"Vulgofòbia" es simplement un terme tècnic, sense connotacions negatives a priori.
Segurament t'has perdut llegint que cal fer distinció entre els vulgofobs i els adolescents en crisi d'identitat.

Si el text et resulta ofensiu, llig aquests i compara.

http://bloginstant.bloc.cat/post/9372/182900

http://bloginstant.bloc.cat/post/9372/182905

Irondile ha dit...

No hem resulta ofensiu, en absolut, sols era una opinió, opine igual que tu i que el del bloginstant, l'internet a permes que es creen molts blogs que meliquegen o diuen pollaes, pero tambe ha permes que la gent puga triar el que vol llegir, per açó cal buscar els "blogs guais" dins del munt de merda blogistic.

Sols pense que es deveres i hem fa risa vore estos tipus de blogs (hem fa risa per no plorar)

Crec que deurien avisar abans de llegir un blog, rollo un cartell que diga "este blog es guai" o "este blog sols diu gilipollaes", pero com ningú et pot avisar abans de llegirlo pues ens tocara aguantarnos contemplant amb frustracio el borreguisme mundial.

"En la societat actual, on prima l'individualisme, el model a seguir es una persona triomfadora, guapa, rica i famosa"...crec que açó ens ho a vengut estats units, que pareix que siga el nostre model a seguir.

Ah si, casi se m'oblida, rolepatas torna a funcionar, o almenys a fet una finta, entra i ficat en la llista de supervivents si vols continuar...

Kamal el Roig ha dit...

Que savis tenim tan prop de casa, quan diuen que el mal del nostre segle és el messenger i per extensió els seus derivats. Aquestes mateixes converses comencen en malalties mentals per acabant siguent discussions sobre el mitjà que utilitzem. La repulsa del que som realment tota persona que ha escrit o llegit açò(mediocres al cap i a la fi)ens fa passar de parlar d'art a parlar de blogs i myspaces. Això és mediocre, però una mediocritat que no ens podem permetre. La nostra mediocritat està entre els borratxos dels botellons, a tarongers hi ha cada dijous milers de bufats com qualsevol altre bufat, entre ells jo, sóc un bevedor mediocre, sí, però, encara que sone típic, la meua intoxicació etílica és la que jo he triat, no la que mediocrement hom accepta un dijous per la nit. Ahí rau la diferència entre mediocres conscients i inconscients. Napoleó, Einstein, Rosita Amores,....en sa casa eren mediocres igualment.

Kamal el Roig ha dit...

Ah! se m'oblidava!
La individulització uniformalitzadora actual és destructiva enfront una colectivitat desantropocentralitzada.
Si volem pensar que som malats mentals, il·luminats, artitstes, persones que no han nascut a la època que els pertocava, profetes, revolucionaris,.... estem al nostre dret, PERÒ, són simplement justificacions dels nostres actes i pensaments davant un altre ésser pensant que ens pot criticar. Realment necessitem muntar aquestes teories per justificar-nos davant algú? Disculpar-nos davantmà pel que pensem? NO! sigues i no penses teories

Kamal el Roig ha dit...

Espiral depressiva retroautoalimentada: Çò és la concepció dualista anglosaxona de fracassat/triomfador. Si analitzem millor aquest concepte arribem a que sempre serem mediocres i per tant persones insatisfetes. Ara parlem de gent "normal" i "artistes", els primers són els medioces. Ara parlem dels "artistes": artitstes estan en la nostra terra estan O.P., Antonia Font, Blanes, Murillo,... aquestos són grans artistes i nosaltres som els "artites mediocres". Ara agafem els models de grans artites anterios i fem una comparativa amb l'art internacional, ens semblaran mediocres. Ara agafem els grans artites internacionals actuals i els comparem amb els grans artites al llarg de la història, ens resultaran mediocres...... "per molt bons que siguem sempre hi haurà algú millor" ens han dit sempre. La solució no és ser els millors de la història perque mai ho seràs, açò ens duu a una insatisfacció crònica. la solució és trencar eixa mateixa dualitat, trencar l'esquema al nostre cervell, perq per a ser sincers, els grans 4 noms de la història de la humanitat són més marketing que geni

Artés ha dit...

Llegint el blog de Balbino - gran home, he escoltat moltes històries d'ell - m'he adonat que, si be fer possible una comunicació més o menys instantània i directa entre emissor i receptor (comparat amb els llibres) podria considerar-se una ventaja dels blogs, la reducció de la experiència lectora a tan sols el sentit de la vista (a través de la freda pantalla) sería el Gran Inconvenient en el que es refereix a la percepció del text.

Si les lletres de Balbino ja tenen una força tremenda, m'imagine la que cobraríen a un llibre, amb la seua olor determinada (olor a llibre nou, olor a llibre vell, olor a tancat, a humit, a sec, olor a l'instant i al moment, olor a passat, essència de fullaraca, olor a l'arbre del qual provenen les fulles, fins i tot les substàncies químiques de la impremta que et col·loquen un poc i fan la experiència lectora més agradable, l'olor a reprografía que fará la nostra estimada revista..., sóc un gran obsessionat de les olors dels llibres, els costats superiors de quasi tots els llibres de ma casa tenen la marca de les meues profundes respiracions), i també el tacte (tacte rugós, el tacte fi del present, la grossor de les pàgines, el soroll que fan al passar-les, el tacte i grossor de la portada, la temperatura elevada de la nostra revista quan acabe d'eixir de la fotocopiadora...)i la diferència de la oïda (Per a mi és d'allò més normal passejar pels blogs amb música de fons, o sinó, sentit el zum-zum del meu antiqüat ordinador, res comparable amb la calma total que em submergeix totalment en la lectura del text físic en completa concentració, acompanyada tan sols per la pròpia respiració i/o batecs).

Hi ha una relació molt més "romàntica" (fins i tot eròtica) quan lliges un llibre (en aquest cas serà revista).

Apunteu-ho a la llista.

Indie Jones ha dit...

dani, jo estik en tu.
josep, molt graciós lo de ket kaus mal.
de totes formes kal saber ke mai serem ni l'home més krak de la història, ni la última mierda ke kagó pilatos...
kadaú ke seu agarre kom puga...